At jorda alltid er dekt av planter er den beste jordhelse-forsikringen du har. Plantenes karbonfangst blir energi for økosystemet og har stor innvirkning for CO2 konsentrasjonen i atmosfæren.
Skal du bruke vinkelsliper, gass, sveiseapparat eller varmluftpistol i miljøer hvor det kan oppstå brann, er det krav om kurs i varme arbeider.
NLR Østafjells arrangerer en møteserie der vi tar opp temaer du bør sette deg inn i før du går i gang.
Norsk landbruksrådgivings Østafjells har satt opp nye kurs både digitalt og fysisk for autorisasjonskurs gnagermidler i 2021.
Frå 2016 og fram til 2020 har det blitt utført årlig direktesåing i eng. Forsøket omfatter isåing vår mot haust, og isåing med timotei mot raigras. Her kan du lese dei mellombelse resultata.
Grønnsaker kan du egentlig dyrke over alt. Hvert sted har sine utfordringer. Nord i Gudbrandsdalen har de funnet gode løsninger både for produksjon og omsetting.
Maskinforhandleren har avtale med et finansieringsselskap som kan tilby både lån og leasingavtale til samme rente. Nominell rente er 2 %. Hva er dyrest og hva bør du velge?
Ved å dyrke fangvekster oppnår vi en lengere periode med fotosyntese ved at de vokser videre i kornstubben etter tresking.
"Eng er åkers moder" er et gammelt munnhell. I det tradisjonelle landbruket har enga vært den oppbygggende delen av vekstskifte med karbonfangst og gryndannelse.
For å binde mer karbon enn det som brytes ned, må det jobbes med små og store valg som påvirker jordhelse og plantevekst. Hver gård og situasjon er unik. Det finnes derfor ikke en løsning for alle.
Alle har en «bandstokk». Har du funnet din? Det har de siste årene vært økt fokus på mental helse. Det har vært gjort en del undersøkelser og påfølgende rapporter er publisert.
Biokull har fått ny aktualitet i landbruket fordi det er et karbonholdig materiale som kan ligge hundrevis av år i jorda uten å råtne.
Norsk Landbruksrådgiving (NLR) utvikler, samordner og leverer helhetlig, kunnskapsbasert og uavhengig rådgiving tilpasset landbrukets behov i hele landet. NLR består av ti regioner med til sammen 24.000 medlemmer og 330 ansatte på 100 kontorsteder over hele landet. Sammen kan vi gi råd om de fleste utfordringer du som bonde møter i arbeidet med å lage den gode, norske maten. Vi er bindeledd mellom forskningen og landbruket, og utfører årlig omkring 800 feltforsøk hos medlemmene. Alle næringsdrivende i landbruket kan bli medlemmer. Meld deg inn her!