Solceller gardsbruk
⋅ Klima

Lønnsomhet i solceller

Etter snart et år med historisk høye strømpriser har interessen for solceller tatt av. Lite tyder på at vi skal tilbake til 10-30 øre i strømpris i sommerhalvåret. Solcelleanlegg bør derfor bli mer lønnsomme enn de har vært. Nå lønner det seg å produsere overskudd for salg til spotpris, noe det ikke har gjort tidligere.
NLR Østafjells
Stripespreiing
⋅ Klima

Klimakalkulatoren i tider som dette?

Med krig i Europa lurer nok mange på om det er smart bruk av tid og ressursar å tenkje på klima. Det er det.
NLR Vest SA
Klimakampanje herobilde
⋅ Klimakalkulator

Klimakalkulatoren – Et virkemiddel for å nå målene!

Klimakalkulatoren er et verktøy for bonden og oss rådgivere for å få oversikt over utslipp. Men det er viktig å huske på at målet ikke er å bruke klimakalkulatoren - målet er å redusere utslippa. Klimakalkulatoren kan være et godt verktøy og et virkemiddel for å vise oss hvor vi kan bli bedre.
NLR Østafjells
Ny fin potet
⋅ Klima

Klimavennleg potetdyrking i Lærdal

Hausten 2021 kom klimakalkulatoren for potet ut. Visste du forresten at potet er meir klimavennleg enn ris og pasta?
NLR Vest SA
20201012 074447
⋅ Klima

Klimadrypp

Klimadrypp, en liten samling av temaer knyttet til jordbrukets klimautslipp og tiltak for å redusere disse.
NLR Øst
Shutterstock 596515157
⋅ Beite

Regenerativt landbruk – hva er det?

Det er resultatet som teller Hva menes egentlig med «regenerativt landbruk»? For mange kan det virke litt ullent. Norsk landbruksrådgiving Østafjells vil i et nytt prosjekt spre kunnskap om prinsippene og rett og slett måten å tenke på når du skal drive et regenerativt landbruk.
NLR Østafjells
Lam 1
⋅ Klima

Klima og lamming på timeplanen

Lamminga står for døra, og fokuset hjå sauebonden rettar seg absolutt i den retning no i desse dagar, det betyr likevel ikkje at sauebonden ikkje kan ha fleire tankar i hovudet samstundes.
NLR Vest SA
Klima grupperad
⋅ Klima

Diskuterer seg fram til klimatiltak på gården

Diskusjon og sammenligning av klimagassutslipp har vist seg å være en effektiv måte å finne tiltak for å optimalisere drifta. Denne våren har NLR Trøndelag bistått flere grupper gårdbrukerne i deres diskusjoner og utforming av individuelle klimahandlingsplaner
NLR Trøndelag SA
Korn 2022
⋅ Plantevern

Presentasjonene fra Korn 2022

Korn 2022 ble arrangert av NIBIO avd. Korn og frøvekster i samarbeid med Norsk Landbruksrådgiving. Møtet ble i år avviklet digitalt. Nedfor er det linket til de fleste presentasjonene fra møtet.
Fagforum Korn
1 2 3 4 5 6