Bilde 3 Anders Naess Gront Fagsenter Buskerud
⋅ Økologisk

Hva er økologisk økonomi?

Sirkulasjonsøkonomi, grønn økonomi, grønn vekst, bærekraftsøkonomi og økologisk økonomi. Ulike begreper med samme betydning, eller? Vi har tatt en prat med forsker og økobonde Anders Næss.
NLR
Solceller gardsbruk
⋅ Klima

Lønnsomhet i solceller

Etter snart et år med historisk høye strømpriser har interessen for solceller tatt av. Lite tyder på at vi skal tilbake til 10-30 øre i strømpris i sommerhalvåret. Solcelleanlegg bør derfor bli mer lønnsomme enn de har vært. Nå lønner det seg å produsere overskudd for salg til spotpris, noe det ikke har gjort tidligere.
NLR Østafjells
Nlr 64606431640
⋅ Økonomi

Kjøpe eller lease?

Maskinforhandleren har avtale med et finansieringsselskap som kan tilby både lån og leasingavtale til samme rente. Nominell rente er 2 %. Hva er dyrest og hva bør du velge?
NLR Østafjells
Gjodselsekker FK og NF
Medlem
⋅ Grovfôr

Kjøpe gjødsel nå eller vente?

Nytt gjødselår fra 1.juli betyr nye priser. Fram til nå har det ikke vært termintillegg, men det renner på fra 1.september. Gjødselleverandørene har salgskampanjer nå på høsten, dette for å spare lagerplass og fordele distribusjonen av gjødsel over et lengre tidsrom. Mange av dere vurderer - Skal jeg kjøpe gjødsel nå eller vente til våren?
NLR Østafjells