Ployekurs Nome

Pløyekurs høsten 2021

Norsk Landbruksrådgiving Østafjells inviterer til pløyekurs
NLR Østafjells
Jord

Hva er karbonlandbruk?

Vil du har en hurtig innføring i karbonlandbruk og forretningsmodeller? Ta en titt på disse animasjonsfilmene.
NLR Østafjells
Hjemmeside ny 01

Set du pris på graset ditt?

Har du ammeku, sau, mjølkeku eller geit, og bur i gamle Buskerud eller Telemark? Delta i prosjektet TELE-BU Grovfôrøkonomi 2021-2022! Få individuell grovfôrøkonomi gjennomgang i tillegg til erfaringsutveksling med regionsamling. Men vær rask, feltregistreringer må gjøres nå!
NLR Østafjells
Mark

Bli med på markløftet 2021

Meitemark bidrar til bedret jordstruktur, legger igjen næringsrik gjødsel både på jordoverflata og nede i jorda, samt omdanner store mengder organisk materiale til næringsrik jord. Med mer enn 200 meitemark per kvadratmeter kan det bli produsert 20 tonn ekskrementer per dekar i året.
NLR Østafjells
Plloyd jord

Fagleg grønsakstreff på Torpo og Ål

NLR Østafjells og prosjektet «Grønnsaksproduksjon og anna dyrking i Fjellandbruket» inviterer til åkerdag om småskala grønnsaksdyrking og markedshage i Hallingdal laurdag 12. juni.
NLR Østafjells
Ta bilde av kuene pa beite

Filmpremiere 15. juni – se trailer!

Filmen «Incentivising Carbon Farming» har premiere 15. juni. Her får du se eksempler på hvordan bønder i Europa tar i bruk karbonlandbruk, og hvordan samfunnet kan betale landbruket for jobben
NLR Østafjells
Jord i hand Foto Silja Valand

Invitasjon til jordskolen i gamle Buskerud

I samarbeid med Grønt Fagsenter Buskerud ønsker vi NLR Østafjells å invitere dere til deltagelse i en lokal erfaringsgruppe «Jordskolen» med tema jord og jordforbedrende tiltak for kornbønder.
NLR Østafjells
HMS kurs Varme arbeider

Tilbyr varme arbeider-kurs

Skal du bruke vinkelsliper, gass, sveiseapparat eller varmluftpistol i miljøer hvor det kan oppstå brann, er det krav om kurs i varme arbeider
NLR Østafjells
Anleggsmaskiner 1

Spørr først -Grav siden....Eiendomsinngrep

Bønder eier arealer som andre kan ønske å disponerer eller bruke. Det trenges areal til infrastruktur som veier, gangveier, strømkabler, fiberkabler og annet som både samfunnet, virksomheter, og private mener de har behov for. Et flatt jord er ofte innbydende for en utbygger eller entreprenør.
NLR Østafjells
Plantevernkurs Gol Ingrid Terum

Autorisasjonskurs i plantevern 2021

Norsk landbruksrådgivings Østafjells har satt opp to nye nettkurs- autorisasjonskurs i plantevern i 2021. Mattilsynet har godkjent at autorisasjonskurs kan gjennomføres hjemmefra via PC. Etter mange forespørsler fra medlemmer i vårt område (Buskerud og Telemark), fikk vi mulighet fra Fylkesmannen i Oslo og Viken, til å bytte det ordinære autorisasjonskurset plantevern til nettkurs.
NLR Østafjells
1 2