Godt oppmøte på kursene om trafikksikkerhet i landbruket

06.02.2018 (Oppdatert: 14.11.2018)

God oppslutning om minikurset "Traktor i trafikken "på Kongsberg 1. februar. Foto: Nils Kristian Aker

I månedsskiftet januar/februar arrangerte Norsk landbruksrådgiving Østafjells minikurset "Traktor i trafikken" på Gol og i Kongsberg. Det blei godt oppmøte om kursene, og ut fra de tilbakemeldingene vi har fått var deltakerne godt fornøyd med det de fikk lære.

 

Det er viktig og nødvendig for bonden å ha lov til å ferdes langs veien. Mange har store avstander fra gården til leiejord, og ofte må stor og bred redskap transporteres på offentlig vei. Traktoren er først og fremst bygd for å utføre arbeid på jordene og ta seg fram i ulent terreng. Når det kommer til trafikksikkerhet og møte med andre trafikanter på landeveien kan man derfor fort komme bort i vanskelige situasjoner. Mange er usikre på hvilke regler som gjelder, og hvordan de fungerer i praksis langs veien. Dette var ting kursleder Jogeir M. Agjeld tok tak i på møtene på Gol og Kongsberg.  

 

Agjeld er maskinrådgiver i Norsk Landbruksrådgivning og har vært med i arbeidsgruppa som har kommet med innspill til nye regelendringer når det gjelder kjøring av brede landbruksmaskiner på offentlig vei. Han kunne derfor komme med hint om hva som er i vente av nytt regelverk på området. Han gikk også gjennom temaer som krav om merking, vektregler for tilhenger og sikring av last.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.