Markdager økologisk korn

17.06.2019 (Oppdatert: 17.06.2019)

Hans Gaffke, fagressurs innen økologisk korn fra NLR Øst blir med oss som fagrådgiver på to markdager i korn denne uka. Vi fokuserer på det som er å se i åkeren og det som deltakerne har lyst til å diskutere. Aktuelle temaer kan være rotugras, vekstskifte, næringsforsyning osv.

Dala landhvete har blitt en populær kornsort hos forbrukerne og kan passe godt inn i en økologisk drift.

Markvandring hos Hellek Berge i Gvarv

Hellek Berge viser oss havre med underkultur, og erter uten underkultur. Kanskje får vi også se noen prøvefelt med direktesådde kulturer? Gården har deltatt i prosjekt Jordkarbon i tre år. Hege Sundet forteller om resultatene så langt. 

Når: 18. juni

Hvor: Hellek Berge,Hørtevegen 321, Gvarv

Klokka: 15.00-17.30

Påmelding til Hege Sundet, hege.sundet@nlr.no / 95 20 86 33

 

Markvandring hos Ole Auen Wiger, Vikersund

Her dyrkes det Svedjarud, Dala Landhvete, annen vårhvete og havre med erter. Ole Auen Wiger og kona driver også med CMC kompostering og andelslandbruk.

Når: 19. juni

Hvor: Ole Auen Wiger, Vikerkleiva 149, Vikersund

Klokka: 15. 30-17.00

Påmelding til Erik Hørluck Berg; horluck@nlr.no/ 951 31 761

Økologiske grupperåd

Møtene er åpne for alle  - ikke bare økologer. Her tar vi opp agronomiske temaer som er relevante for bønder uansett driftsform. Møtene er finansiert av NLR Økologisk.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.