Praktiske markdager - vanning til ulike jordbruksvekster

17.06.2019 (Oppdatert: 11.11.2019) Hege Sundet

Det er klokt å forberede seg på større utfordringer rundt vannhusholdning framover. Etter det spesielle fjoråret setter vi nytt søkelys på vanningskunnskap igjen. Kom og oppdater deg på ny og gammel, god kunnskap om vanning!

Metrologene varsler at klimaendringene vil innebære mer ekstremvær. Kunnskap om vanning er en måte å forberede seg i tilfelle vi får nye tørre sommere. Foto: NLR Bildearkiv.

Program;

Vi inviterer nå først til to praktisk retta vanningsmarkdager som retter seg mot alle vekster; gras, korn, grønsaker, frukt og bær - en i Telemark og en i Buskerud. Vi fokuserer på ulike aspekter rundt vanning: Hvorfor vanning, til hvilke vekster, når, hvor mye, med hvilket utstyr, hvordan bruke utstyret godt, reservedeler til eldre utstyr, investeringer og lønnsomhet, tilskudd til vanningsanlegg m.m. Så vil vi seinere i høst følge opp med fagmøter på temaet.

 

Tid og sted;

Tirsdag 18.juni kl 18-21 hos Kristoffer Gaathaug, Løkkabakken 11- 3830 Ulefoss Kristoffer har dryppvanning til sine moreller, driver også med korn

Onsdag 19.juni kl 18-21 hos Håkon Lindstad, Osloveien 110, 3511 Hønefoss

Håkon har Valley- amerikansk vanningskarusell og vanningsvogn fra Irtec

 

Vi har fått med oss ledende leverandører av vatningsutstyr i Norge som deler sin kunnskap med oss:

  • Brødrene Freberg v/Morten Freberg – totalleverandør av komplette vanningsanlegg til ulike vekster, selger vanningsutstyr fra Bording, Irtec, Perrot m.fl.
  • Grønt Maskin (tidligere Ole Chr Bye, Harald Bjerkes eftf og Bjerknes maskinforretning) -selger av vanningsutstyr fra Bauer og Ocmis m.fl.

NLR Østafjells demonstrerer regnsimulator. Her viser vi betydningen av stabil jordstruktur og jorddekke med hensyn til regn, infiltrasjon  og overflateavrenning.

 

Ingen påmelding/deltageravgift - enkel servering - ta med campingstol – hjertelig velkommen!!

Arrangementene er støtta av klimamidler fra Fylkesmannen i Vestfold og Telemark og Fylkesmannen i Viken og OsloFortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.