Vi starter kl.11 i Øyfjell på Dyrdal gård og markedshage. Her driver Kristina Huitfeldt Carlsen markedshage 775 meter over havet. Hun dyrker allsidig deriblant kepaløk, hvitløk, salat, beter, urter og kålvekster. Nytt av året er testdyrking av purre og selleri. Hun leverer direkte til ett par større kunder og overskuddet selges fra gården.

Så kjører vi videre til Flatdal og møtes kl. 13.30 hos Eldbjørg Lognvik som dyrker ulike grønnsaksvekster, bringebær og jordepler til lokale hotell. Hun har nylig satt opp veksthus for sesongforlengelse og for mer varmekrevende vekster.

Vi avslutter dagen kl. 16.30 med suppe og omvisning på Evju bygdetun. Her dyrker Ana Verbelen grønnsaker, urter og veksthuskulturer ved hjelp av permakultur design og regenerative prinsipper. Hagebruket brukes til formidling, forskning og til lokal servering. Vi avslutter dagen med suppe, brød, kaffe og kake.

Meld deg på her