Tingvoll gruppebilde

Faglig avspark for Målrettet beiting på Tingvoll

Gårdbrukere, rådgivere og forskere tilknyttet prosjektet Målrettet beiting for bedre jord- og økosystemhelse var i begynnelsen av juni samlet på Tingvoll for opplæringen i overvåkingsverktøyet Ecological Outcome Verification (EOV).
NLR Østafjells
Bilde1

Fagmøte gjødsel og gjødselspreiing m/ maskindemo

Gjødsel, gjødsling og gjødselprisar er eit heitt tema om dagen. Det nærmar seg med stormskritt overgjødsling etter slått. I den forbindelse ønskjer me i NLRØ saman med Felleskjøpet, Eikmaskin, og Akershus traktor/Ål traktor og maskin å gjennomføre fagmøte/markdag ute med fokus på å plassere rett mengde gjødsel på rett plass, jamnast råd. Kantspreiefunksjon, Sporfølgjar, seksjonskontroll, AMS styring, ol til gjødselspreiarar vert demonstrert.
Salat Virgernes FB

POP-UP markedshage vandring på Virgenes gård 13. juni

Tore Jardar Wirgernes driver en meget allsidig markedshage med grønnsaker i Lågendalen. Han har en jordvennlig tilnærming til dyrkinga med permanente senger, organisk gjødsel, mangfold, vekstskifte og omsetter alt direkte via andelsgården og REKO. I år er det mange flere enn andelseierne som forsyner seg av avlingen i markedshagen. Snegler, insekter, jordrotter og rådyr er i overkant aktive. Hva gjør vi med det? La oss bli klokere sammen!
Evju bygdetun gjerde gronnsaker blomster HS

Rundtur til småskala grønnsaksdyrkere i Telemark

Prosjektet Meir grønsaker i fjell-Telemark inviterer deg til markvandringer i Øyfjell, Flatdal og på Gvarv. Rundturen er en god anledning til å se forskjellige dyrkingsopplegg, stille spørsmål og lære av hverandre.
Hovedillustrasjon kampanje

Sjekkliste før slåtten - er du forberedt?

Årets viktigste arbeidsoppgave hos en grovfôrprodusent er førsteslåtten. Å ha en strategi og være godt forberedt er viktig for å både få grovfôr av best mulig kvalitet og for å være klar til å utnytte små tidsvinduer om været skulle bli et problem.
NLR Østafjells
IMG 20190804 200708689

Kurs i dyrking av plantevekster

Velkommen til kurs i dyrking av proteinvekster Kurset holdes fysisk 22.mars 18.00-20.00 i auditoriet på Søve og med mulighet for å delta på Teams.
NLR Østafjells
Illustrasjon HMS med logo

Tre gårdbrukere om tilbudet fra NLRØ – Derfor har vi HMS-avtale

Norsk Landbruksrådgiving Østafjells har mange ulike tilbud. Innenfor HMS (helse, miljø og sikkerhet) finner vi flere av dem, og alle produksjoner favnes. Men hva tenker bønder som har tegnet HMS-avtale om tilbudet og rådgivingen de får?
NLR Østafjells
DSC 0333

Interessert i avlingsmengde?

Er du grovfôrprodusent, bor i Telemark og ønsker bedre oversikt over grasavlingene dine? Meld deg på prosjektet Presis avlingsregistrering for optimalisering av grovfôrproduksjonen 2022! Vi kommer til din gård og veier rundballer, samt tar fôrprøver.
NLR Østafjells
1 2 3