Autorisasjonskurs plantevern

13.11.2014 (Oppdatert: 21.03.2019)

Plantevernmidler kan bare kjøpes og brukes av personer som har autorisasjonsbevis. Autorisasjon kan bare gis til personer over 18 år og som har gjennomgått obligatorisk autorisasjonskurs og bestått eksamen. Det må også kunne dokumenteres et yrkesmessig behov for kjøp og bruk av plantevernmidler.

Autorisasjonsbeviset er gyldig i 10 år fra avlagt prøve. Ved fornyelse gjelder tilsvarende krav som ved førstegangs utstedelse.

Vi tilbyr både førstegangskurs (nye brukere) og fornyingskurs. Kurset for de som skal ha autorisasjonsbevis for første gang består av selvstudium, obligatorisk praksisdag og eksamen. For de som skal fornye autorisasjonsbeviset, består tilbudet vårt av teorikurs med avsluttende oppgave.

I Buskerud samarbeider NLRØ med SNS Buskerud, landbruk om å sette opp fornyings- og førstegangskurs i plantevern. I Telemark tilbys fornyings- og førstegangskurs i samarbeid med Bygdevis.

Mattilsynet har laget et nettbasert fornyingskurs som er et alternativ til våre kurs. NB: De som skal ta autorisasjonskurs for første gang kan ikke benytte seg av det nettbaserte kurset.

 

Pris:

Fornying: kr 2400,-
Første gang: kr 2600,-

Inkluderer kursmateriell, varmt måltid og eksamensavgift

 

Tid / sted: 
Du finner alltid en oppdatert liste over kurs i vår kurskatalog.

Det tas forbehold om nok påmeldte for å sette i gang kurs.
Påmeldingsfrist 14 dager før kursstart!

 Buskerud Videregående Skole, Åmot
   Mandag 1. april 2019 kl. 8.15 - 18.00

 Felleskjøpet Gol
   Torsdag 25. april 2019 kl. 8.15 - 18.00

 Felleskjøpet Kongsberg
   Torsdag 7. november 2019 kl. 8.15 - 18.00

Påmelding / info: 
Du finner våre gjeldende kurs i vår kurskatalog her!Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.